Keukenmaterialen en kleuren
van tijdloze elegantie

Bij ieder keukenconcept hoort natuurlijk een zorgvuldig samengesteld materiaalconcept. Bij SieMatic is dat niet anders. Als het gaat om keukenmaterialen, werkt dit Duitse toplabel vanuit het perspectief ‘tijdloze elegantie’. Op de drie lifestyles uit het SieMatic keukenconcept (Pure, Classic en Urban) wordt een combinatie van diverse kleuren hout, keramiek, metalen, glas, en lak toegepast.

Speciaal voor deze blog ging ik op bezoek bij SieMatic aan het Vondelpark, waar ik een inspirerende rondleiding kreeg door de design- en materialenbibliotheek; een snoepwinkel voor iedere interieur liefhebber!

Dat snijdt hout – Hedendaagse houtoppervlakken in uw keuken

Hout is niet weg te denken uit het hedendaagse interieur. De kunst is echter, om dit veelzijdige keukenmateriaal met z’n warme en natuurlijke uitstraling op z’n allermooist te verwerken. Dat vereist hoogwaardig hout, vakmanschap, en - eenmaal verwerkt - een perfecte presentatie.
Dit ervaar je bijvoorbeeld bij een van de opstellingen op de beletage van het historische pand, waar een complete kastenwand ruimtehoog en muurbreed is voorzien van notenhouten keukenfronten, waarbij het materiaal dusdanig is ‘uitgelegd’ dat alle nerven en structuren over de gehele wand doorlopen.

En zo bevindt zich op de eerste etage, tegenover de VIP Board Room, een kookeiland dat rondom is voorzien van gerookt eikenhouten fronten met een 360gr open boekstructuur. Ik zou bijna zeggen: “Mooier wordt het niet!”

Fraai fineer – Extreem hoogwaardig keukenmateriaal

Omdat massief hout te zwaar is, te kostbaar en te veel gaat ‘werken’ bij temperatuurwisselingen, wordt bij SieMatic altijd gebruik gemaakt van fineer. Dit dunne plaatmateriaal kent bovendien geen oneffenheden. 

In het souterrain van de flagshipstore van SieMatic staat onder andere de alom geprezen ‘SLX Pure’, waar op de achterzijde van de bijpassende wandkast een donkere edelfineer is toegepast in een stijlvolle visgraatpatroon. Dit materiaal is extreem hoogwaardig en wordt dan ook graag verkozen door internationale topdesigners, zoals bijvoorbeeld de Italiaanse Piero Lissoni.

Kleurrijk keramiek – perfect voor uw keukenwerkblad

Als het gaat om keuken(werk)bladen en (spat)wanden, zien we steeds vaker dat kunststof materialen worden vervangen door natuurlijke materialen. Dat is helemaal in lijn met de langdurige trends ‘duurzaamheid’, het verlangen om ‘met de natuur te leven’ en het vergroten van je persoonlijke bijdrage aan een schonere planeet. 

Bij SieMatic kunnen klanten kiezen uit een ruim aanbod van keramieken. Het is zelfs zo, dat deze collectie speciaal voor het keukenprogramma van SieMatic is samengesteld. Tegenwoordig kan keramiek volledig naar wens worden vervaardigd als het gaat om kleuren, patronen, structuren en afwerkingen. Het is dan ook een feestje om te ‘bladeren’ door de keramiek stalen en de diverse toepassingen live te zien en te voelen.

Mooie metalen oppervlakken voor een stijlvolle keuken

Vind jij die rvs greeplijsten in keukens ook altijd zo lelijk? Bij SieMatic maken ze van die nood een hele mooie deugd door de keukenoppervlaktes van het metalen te voorzien van een gekleurde oxidelaag. Dat resulteert in een gepatenteerd programma van goudbrons, edelstaal en zwart.

Daarnaast heeft SieMatic zich verder verdiept in de tactiliteit van de greeplijsten. Met andere woorden, hoe het materiaal aanvoelt en hoe degene die het aanraakt het materiaal beleeft. Op die manier breiden zij de esthetische ervaring uit met die van de tastzin. Voeg daar nog sfeervolle verlichting aan toe, en de ‘noodige’ greeplijst wordt ineens ‘deugdige’ vormgeving. 

Glashelder en smaakvol – moderne materialen voor een unieke keuken

Ook een smaakvol materiaal in interieurs, is glas. Hoewel niet direct on top of mind, zijn er toch best veel glasvarianten te noemen. Denk bijvoorbeeld aan matglas, dat een bepaalde privacy biedt maar toch heel licht en luchtig blijft. Of rookglas, wat een woonstijl nog meer versterkt, afhankelijk van de kleur. En spiegelglas, dat heel veel diepte geeft in kleine ruimtes.

In de stalenkamer van SieMatic kun je op je gemak alle mogelijkheden zien, waarna je het glas als product toegepast kunt nalopen in de diverse keukenopstellingen en lifestyles. Dat bracht mij in elk geval onverwacht op heel veel ideeën!  

Strak in de lak – exclusieve lakoppervlakken

En last but not least gaat er een hele wereld voor je open, wanneer je hoort over welke mogelijkheden er allemaal zijn ten aanzien van lak voor uw keuken! Om zomaar eens wat te noemen: SieMatic heeft de mogelijkheid om alle NCS-lakken toe te passen. Het Natural Color System bestaat uit maar liefst 1950 kleuren lak en geldt wereldwijd als dé industriële kleurenstandaard.

Bijzonderder is de in Duitsland vervaardigde Superior Quality Lacquer (SQL), verkrijgbaar in alle uni-kleuren. Deze lak is van dusdanig hoogwaardige kwaliteit, dat hiermee de meest strakke radius wordt gehaald. Daarmee staat jouw keuken net zo strak in de lak als de allermooiste Mercedes.

Een aantrekkelijk alternatief is de SieMatic SimiLaque in hoog- of zijdeglans, die net zo’n elegante en hoogwaardige uitstraling heeft.

Nieuwsgierig geworden naar al deze keukenmaterialen en meer? Breng zeker een bezoek aan de flagshipstore in Amsterdam, en volg  een rondleiding door de uitgebreide stalenkamer én een custom made toelichting ten aanzien van deze materialen.

SieMatic adviseurs staan klaar om u te inspireren!

Mascha Ekkel | Oprichter Associates Des Arts en LEEM WONEN

"Ik geloof dat mooie objecten een positieve invloed hebben op het welzijn van de mens. Met het multi-sided platform Associates Des Arts, waarin ook de Blogazine LEEM WONEN is geïntegreerd, dragen we bij aan een blijere wereld. Voor onze Associates voeren we gerichte online en offline diensten uit in het kader van bedrijfsontwikkeling en verbinding. Daarmee versterken we de individu, met behoud van de kracht van het collectief. 
Voor liefhebbers van SieMatic beschrijf ik de laatste nouveautés en ontwikkelingen binnen de interieur- en kunstbranche, waarbij ik de verbinding maak met de collecties van SieMatic."

Volgende maand publiceert Mascha weer een nieuwe blog bij SieMatic!