KEUKENTRENDS 2020
DE PURE KITCHEN DESIGNS ZIJN ‘ON TREND’ VOLGENS IMM COLOGNE

Altijd fijn om het nieuwe jaar te starten met een bezoekje aan IMM Cologne.

Niet alleen eye candy voor interieurliefhebbers, maar ook vanwege de update ten aanzien van noviteiten, trends en innovaties. Een van die opvallende, aanhoudende trends is die van ‘pure en basic design’.

Laat deze nou naadloos aansluiten bij de SieMatic lifestyle PURE!

Keukentrend 2020 - Minimalistische vormgeving

Steeds meer mensen veranderen serieus hun consumentengedrag om een omslag in de richting van een duurzame samenleving op gang te brengen. In relatie tot wonen en keukeninrichting, wordt duurzaam leven in 2020 onder andere geassocieerd met ongecompliceerde, tijdloze doch elegante interieurs waarin wordt gekozen voor pure en minimalistische vormgeving. Slechts enkele meubelstukken zijn de centre pieces, waarbij het belangrijk is dat je niet wordt afgeleid door overbodige aanvullingen. Een van die centre pieces is zonder twijfel de woonkeuken; de ultieme leefplek in huis. 

Keukentrend 2020 - Perfecte symbiose

Hoe minimalistischer je leeft, hoe meer je gericht bent op essentiële zaken. Je ontdoen van onnodige zaken en je alleen maar omringen met de dingen die er echt toe doen en waar je langdurig blij van wordt.
Dat geeft niet alleen rust in je hoofd, maar ook in je directe leefomgeving.

Wanneer we deze trend van 2020 vertalen naar de SieMatic lifestyle PURE, dan gaat het bij deze keukencollectie naast optimale balans ook om functionaliteit, elegante vormgeving, de duurzame waarde van exclusieve materialen, de precieze afwerking tot in de kleinste details en een tijdloos kleurenpalet. Binnen de minimalistische designtaal van SieMatic zijn al die elementen in het ontwerpconcept van de lifestyle PURE naadloos op elkaar afgestemd.

Keukentrend 2020 - Eenvoud versus schoonheid

In 2020 willen we ook vooral de eenvoud én de schoonheid ervaren van alle nieuwe ontwikkelingen en technologieën. Geavanceerde nouveautés? Ja graag! Maar laat die snufjes dan wel gemakkelijk te bedienen zijn en bovenal vernuftig weggewerkt.  

SieMatic heeft de hedendaagse hang naar eenvoud versus schoonheid geconverteerd naar de SieMatic SLX PURE; een nieuwe interpretatie van de greeploze keuken, zoals SieMatic die jaren geleden als eerste in de keukenbranche introduceerde. Hiermee hebben zij eenvoud in al zijn schoonheid opnieuw gedefinieerd. Dit nieuwe keukenconcept werd gelanceerd tijdens het 90-jarig jubileum van SieMatic en is nu al door de internationale experts in de jury van de ‘ICONIC AWARDS 2020: Innovatie Interior’ in de categorie ‘keuken en huishouden’ bekroond met de titel ‘Best of Best’.

De keuken van 2020 - een subtiele eyecatcher

In 2020 gaan we voor de kunst van de scherpzinnige verfijning.
Voor elementen die je nauwelijks opmerkt omdat ze bij elkaar horen, maar toch het verschil maken.
Een fraai detail of een spitsvindig kleinigheidje dat ongemerkt onderdeel uitmaakt van het logische geheel.

De SieMatic lifestyle PURE is ontworpen om keuken en woonkamer met elkaar te versmelten. Het totaalconcept gaat volledig op in het gehele interieur en door z’n fraaie fragmenten. Wat te denken van dimbare verlichting onder het aanrechtblad zodat ie lijkt te zweven, een houten achterwand met visgraatmotief in de opbergkasten, een spatwand in hetzelfde materiaal en in dezelfde kleurstelling als de omringende muren en last but not least enkele elegante ‘goldbronce finishes’?
Op die manier wordt de keuken van 2020 een subtiele eyecatcher.

Wanneer deze keukentrends jou aanspreken én je je momenteel oriënteert op een interieur dat daarop aansluit, dan ben je van harte welkom bij de Flagshipstore van SieMatic aan het Vondelpark.

Mascha Ekkel | Oprichter Associates Des Arts en LEEM WONEN

"Ik geloof dat mooie objecten een positieve invloed hebben op het welzijn van de mens. Met het multi-sided platform Associates Des Arts, waarin ook de Blogazine LEEM WONEN is geïntegreerd, dragen we bij aan een blijere wereld. Voor onze Associates voeren we gerichte online en offline diensten uit in het kader van bedrijfsontwikkeling en verbinding. Daarmee versterken we de individu, met behoud van de kracht van het collectief. 
Voor liefhebbers van SieMatic beschrijf ik de laatste nouveautés en ontwikkelingen binnen de interieur- en kunstbranche, waarbij ik de verbinding maak met de collecties van SieMatic."

Volgende maand publiceert Mascha weer een nieuwe blog bij SieMatic!