SieMatic herinterpreteert het nieuwe luxe
met de 2021 keukencollectie 

We weten allemaal dat luxe allang niet meer draait om de mooiste auto, de designerhandtas en de dure vakantie. Hoe wenselijk die ook blijven voor velen. Wie heeft er tenslotte een auto nodig als miljoenen over de hele wereld nu hun eigen on-demand chauffeur hebben? Door de alsmaar toenemende welvaart, innovaties en connectiviteit krijgen weliswaar meer mensen toegang tot luxe, maar zijn de grenzen van luxe verlegd en gaat het niet meer over status of bezit. Mensen hebben namelijk al veel tegenwoordig.

Luxe gaat daarom steeds minder over 'wat ik heb' en steeds meer over emotionele connectie, persoonlijke groei, beleving en 'wie ik ben'.

Het nieuwe luxe is autonomer, ethischer en daarom ook smaakvoller.

PERSOONLIJKE LEEFOMGEVINGEN CREËREN

De gevolgen voor het nieuwe luxe consumentisme zijn enorm, aangezien consumenten hun zoektocht en bereidheid intensiveren om deze idealen na te streven en te personifiëren. De klant anno nu weet wat hij wil en oriënteert zich goed alvorens een krachtig besluit te nemen. Het gaat hem daarbij steeds vaker over hoe en met welke interieurstukken hij kan uiten wie hij is; hij hecht meer en meer waarde aan een leefomgeving waarin zijn eigen persoonlijkheid duidelijk naar voren komt. Bovendien wil hij betrokken zijn bij de echte merkbeleving, waardoor hij zich meer gewaardeerd en verbonden voelt.

Des te meer kansen voor merken die deze nieuwe mentaliteit begrijpen en die idealen vervolgens voor hun klanten kunnen realiseren!

INDIVIDUELE KEUKENDROMEN WAARMAKEN

SieMatic herinterpreteert het nieuwe luxe met de allernieuwste PURE SLX lifestyle collectie, waarbij de SieMatic designers écht ‘connecten’ met de eindgebruiker, om samen met hen hun individuele keukendromen waar te maken. Dat doen zij onder andere door het aanbieden van onbegrensde mogelijkheden in vormen, materialen en kleuren. Overigens blijven de typische, verbindende elementen van SieMatic – hoogkwalitatief, tijdloos en elegant – daarbij overeind.

VERSCHILLENDE PERCEPTIES BEDIENEN

Aangezien de sfeer en beleving van een keuken grotendeels wordt bepaald door de ‘looks’ van de kastfronten, ging SieMatic voor deze herinterpretatie aan de slag met een aantal kersverse materialen en kleuren. Zo werden diverse metalen en natuursteen toegepast; van verfijnd tot heel expressief, om zodoende wereldwijd aan de verschillende percepties van schoonheid te kunnen voldoen.

Als je kijkt naar de metalen, kun je van het lichte ‘platin’ via ‘champagne’ en ‘brons’ naar ‘rosegold’. En voor wat betreft het natuursteen van lichtgrijs en licht geaderd naar een diepe zwart met opvallende tekeningen.

Een mooie bijkomstigheid is dat, als gevolg van vernieuwde technologieën, de werkbladen qua kleur en materiaal helemaal op de fronten kunnen worden afgestemd. Dat geldt ook voor aanverwante meubels. Op deze manier kan SieMatic in de volle breedte van je interieur aan jouw nieuwe luxe wensen voldoen!

Voor de ultieme merkbeleving is er bij het hoofdkantoor in het Duitse Löhne een 1600m2 grote showroom waar men het complete scala aan keukendiversiteit live kan ervaren. Van compact tot royaal, van monochroom tot kleurrijk en van basic tot extravagant. En inspelend op de actualiteit rondom COVID, is deze beleving tevens virtueel toegankelijk 7/7 24/24.

Wil je ook een unieke keuken die helemaal jouw stijl belichaamt? Maak dan nu een persoonlijke afspraak met een SieMatic adviseur!

Mascha Ekkel | Oprichter Associates Des Arts en LEEM WONEN

"Ik geloof dat mooie objecten een positieve invloed hebben op het welzijn van de mens. Met het multi-sided platform Associates Des Arts, waarin ook de Blogazine LEEM WONEN is geïntegreerd, dragen we bij aan een blijere wereld. Voor onze Associates voeren we gerichte online en offline diensten uit in het kader van bedrijfsontwikkeling en verbinding. Daarmee versterken we de individu, met behoud van de kracht van het collectief. 
Voor liefhebbers van SieMatic beschrijf ik de laatste nouveautés en ontwikkelingen binnen de interieur- en kunstbranche, waarbij ik de verbinding maak met de collecties van SieMatic."

Volgende maand publiceert Mascha weer een nieuwe blog bij SieMatic!