De iconen van SieMatic keukens

Een iconisch stuk, of in dit geval een keukenmeubel of -element, is als het ware de signatuur van een merk, iets dat exclusief en zeer herkenbaar is. Wij zijn bijzonder trots op onze SieMatic-iconen, die ons team met veel liefde en passie heeft ontworpen. Ze zijn de belichaming van onze stijlwerelden en onze designconcepten. Ze zijn minimalistisch, zoals onze Pure collectie, opulent, zoals onze Classic stijlwereld, of modern en contrasterend, in onze Urban en Mondial lifestyles. Het zijn uniek ontworpen stukken, ontwikkeld door SieMatic met als doel het interieur van onze klanten over de hele wereld te personaliseren.


De SLX, ware schoonheid zit van binnen

Een iconisch stuk wordt vaak als perfect gezien, dus is het mogelijk deze nog beter te maken? Nog persoonlijker, luxer, moderner en stijlvoller? Als uitvinder van de greeploze keuken voelde SieMatic zich verplicht deze prachtige uitdaging aan te gaan. Daarom keerde het team terug naar de tekentafel om het concept van de greeploze keuken te perfectioneren. Het tijdloze ontwerp van de SieMatic SLX Pure tilt het concept van de greeploze keuken naar een hoger niveau. Met het innovatieve verlichtingssysteem in het greeploze concept krijgt uw keuken een eigen persoonlijkheid. De SLX Pure keuken van SieMatic is daardoor een echte blikvanger, het hart van uw woning.

Een jury van internationale experts was zeer onder de indruk van het SLX-concept, waardoor SieMatic maar liefst 5 prestigieuze prijzen heeft ontvangen waar we uiteraard zeer trots op zijn; Iconic Award 2020: Innovative Interior ‘Best of the Best’, iF Design Award 2020, Red Dot Design Award 2020, German Design Awards 2021 en German Design Award 2022 (SLX in keramiek).

Een uniek lichtconcept

Dankzij een volledig nieuw concept van greepuitsparingen doet het ontwerp van de SLX keuken alle handgrepen verdwijnen - en dat terwijl de perfecte hoeken, aangename structuren en hoogwaardige materialen comfort, finesse en weelde uitstralen. 

Het SLX concept heeft uiteraard als basis de greeploze lades en kasten, maar er is nog een belangrijk element dat de sfeer in de SLX keuken op een zeer positieve manier beïnvloedt. De discrete geïntegreerde ledverlichting in de greepuitsparingen legt het accent op het lijnenspel van de greeploze keuken dankzij het optische effect, en dit is wat de SLX zo iconisch maakt. Licht wordt tastbaar en geheel personaliseerbaar door het aanpassen van de intensiteit en de kleurtemperatuur. Ook het keukeneiland, dat al een eyecatcher op zich is, lijkt tot leven te komen dankzij de discrete en zeer stijlvolle ledverlichting. 

SieMatic keukens: een samenkomst van harmonieuze contrasten

De SLX vitrines stralen finesse, subtiliteit en elegantie uit. Door een royaal gebruik van transparante oppervlakken zijn uw mooiste bezittingen en keukenaccessoires zichtbaar, waardoor ze deel uitmaken van het algehele design van uw luxueuze keuken. In combinatie met de hoogwaardige metalen kaders en handgrepen vormen de SLX vitrines een unieke harmonie die ontstaat door de meest verrassende contrasten. Elk detail heeft namelijk invloed op de vormgeving, ambiance en uitstraling van de keuken. 

Floating Spaces: Een exclusief SieMatic concept

SieMatic staat bekend om zijn vele innovaties op het gebied van opbergelementen, verlichting en afwerkingen voor luxe keukens. Een van de innovaties van het Duitse merk is het Floating Spaces-panelen systeem, waarmee u uw leefkeuken volledig naar eigen smaak inricht. Dit concept is met de huidige moderne levensstijl in gedachten ontworpen, met als doel een visuele verbinding te creëren tussen de keuken en andere leefruimtes in huis, rekening houdend met het belang van architectonische lijnen en vormen. De continuïteit die ontstaat tussen de muren van de keuken, de eetkamer en wellicht de woonkamer is een bron van inspiratie en elegantie. 

De wandplanken, oftewel de Floating Spaces-panelen, zijn specifiek ontworpen voor maatkeukens, aangezien ze volledig aansluiten bij de vorm van uw ruimte en de indeling van uw keuken. Een discreet metalen frame op de muur draagt op maat gemaakte panelen op de hoogtes die u kiest. Het is mogelijk om panelen van de vloer tot aan het plafond te plaatsen, en om te spelen met de breedte van de panelen. Dankzij de smalle groeven met hierin een discreet metalen systeem bevestigt u de panelen op de gewenste hoogte zonder dat het ophangsysteem zichtbaar is.

De SieMatic 29 buffetkast, een ode aan de geschiedenis van het merk

Het ontwerp van de Urban keukens is een subtiele mix van verschillende elementen, kleuren, materialen, texturen en vormen, en richt zich tot liefhebbers van het stadsleven, dat even levendig en onvoorspelbaar als inspirerend is. Men wil deze ambiance ook in de keuken terugzien, en met een SieMatic maatkeuken is dit mogelijk. 

Het pronkstuk van de Urban stijlwereld is de SieMatic 29 buffetkast. Het is een ware ode aan de geschiedenis van het merk en is het kleinkind van de eerste buffetkast die SieMatic ontwierp, het jaar waarin het merk werd geboren. Deze eerste buffetkast was meteen een groot succes, en daarom besloot SieMatic een nieuwe, moderne versie uit te brengen, zonder het karakter van de eerste uitvoering te verliezen. De SieMatic 29 buffetkast is daadwerkelijk het meest bekende icoon van het merk sinds 1929.

De afgeronde zijpanelen van de buffetkast hebben als resultaat een uniek en vooral zeer herkenbaar silhouet, dat volledig tot zijn recht komt in elke keuken. Omdat naast design ook functionaliteit zeer belangrijk is, wordt er gebruik gemaakt van het MultiMatic systeem om de opbergruimte te optimaliseren. Dankzij dit systeem beschikt u over tot maar liefst 30% extra opbergruimte. Alles wat u nodig heeft voor het bereiden van de heerlijkste maaltijden, plaatst u dus zonder enig probleem in de buffetkast: kookboeken, kruiden, messen, pannen, snijplanken en andere keukenaccessoires.

De buffetkast is dus zeer geschikt voor het opbergen van keukengerei, maar het is ook mogelijk een spoelbak of kookplaat in het meubelstuk te installeren. Omdat de buffetkast een los keukenmeubel is, plaatst u deze waar u maar wenst, wat het ontwerpen en indelen van de keuken vergemakkelijkt. Dat is uiteraard het grote voordeel van maatkeukens. 

Zijn praktische ergonomie, de vrucht van bijna een eeuw expertise, maakt dit meubel de perfecte weerspiegeling van de logica, het oog voor detail en de creativiteit van SieMatic. Het zijn uiteindelijk de discrete contrasten die een indrukwekkende harmonie als resultaat hebben: de SieMatic 29 buffetkast heeft namelijk zowel een vintage als een industriële uitstraling, met zijn zachte vormen en metalen handgrepen. Al met al sluit deze dus perfect aan bij de Urban stijlwereld. 

Ook qua afwerking is de buffetkast een waar icoon. Het hoogwaardige houtfineer, de door u gekozen handgrepen en de luxe fronten maken van dit keukenmeubel een buitengewoon prachtig geheel.