Kerstdecoratie voor uw keuken
- ontdek onze tips!

De leefkeuken staat centraal tijdens de feestdagen. Hier worden smakelijke kerstdiners bereid en mooie verhalen gedeeld aan de eettafel of het keukeneiland. Wanneer u aan uw kerstdecoratie begint, is het dus ook belangrijk om aan de keukendecoratie te denken.

Hoe kunt u de keuken versieren voor de feestdagen? Wij geven handige tips om van uw woonkeuken een echte eyecatcher te maken waar u volop zult genieten van de kerstdagen met uw dierbaren.
 

Geslaagde keukendecoratie voor de feestdagen

De keuken, vooral wanneer deze open is, is een belangrijk onderdeel van uw woning die zeker invloed heeft of de algehele sfeer en inrichting. Het is dan ook niet vreemd dat men steeds meer tijd in de keuken doorbrengt, waardoor het een echte leefruimte is geworden voor veel gezinnen. Tijdens de feestdagen is het belangrijk de keuken te betrekken bij de rest van uw woning wat betreft kerstdecoratie. Zo creëert u een geheel dat voor meer gezelligheid en rust zorgt.

Vermijd de bekende grote kerstslingers en kies liever voor kleine decoratieve details. Een schaal met mooie kaarsen op het kookeiland, kleine kerstkransen aan de rugleuning van de krukken en wat versiering op de vensterbank zorgen al voor een mooi resultaat.
 

Een verzorgde tafeldecoratie voor kerst

Uw tafel- en keukendecoratie dienen een geheel te vormen, voor een esthetisch effect. Kies een kleurenpalet en thema die bij de stijl van uw keuken passen, bijvoorbeeld landelijk, classic of urban. Zet uw mooiste servies op tafel dat normaal gesproken in uw prachtige vitrinekasten staat opgeborgen. Ook waterglazen met voet horen thuis op een eettafel tijdens de feestdagen.

Plaats een luxe tafelloper op uw feesttafel met bijpassende stoffen servetten. Voor een rustige sfeer kiest u zachte kleuren als basis, zoals beige of gebroken wit. U voegt een vleugje kleur toe met luxe servetringen en dunne kaarsen. Een lage vaas met niet-geurende bloemen maakt uw tafeldecoratie voor kerst compleet. Het is van groot belang dat deze niet te hoog zijn, zodat al uw dierbaren elkaar kunnen zien, ook al zitten zijn aan de andere kant van de tafel.

De belangrijkste tip is: vermijd te veel drukte op tafel, omdat dit uw gasten af zal leiden van het heerlijke eten dat u opdient. Wel is het mogelijk wat extra kerstdecoratie boven de tafel te hangen, zoals kleine led-lampjes, mooie glazen kerstballen of stoffen kunstbloemen van goede kwaliteit.
 

Hoe plan ik de kerstdecoratie voor mijn keuken?

Zoals gewoonlijk is plannen de beste manier om een perfect resultaat te verkrijgen. Dit geldt ook voor uw keukendecoratie. Indien u van plan bent uw open keuken aan te passen of te renoveren, is de herfst het perfecte moment om dit te doen. Denk hierbij aan de gezellige sfeer die u tijdens de feestdagen wil creëren, en voeg bijvoorbeeld mooie metalen of gouden accenten toe. Deze zorgen voor een prachtige en luxueuze uitstraling, zowel tijdens de feestdagen als gedurende de rest van het jaar.

Ook wanneer u niet van plan bent uw keuken compleet te veranderen is plannen belangrijk. Koop op tijd de feestdecoratie in de kleur die u vooraf bepaalt. Zo weet u zeker dat u genoeg heeft voor uw hele woning. Ook het plaatsen van een echte kerstboom moet op het juiste moment gebeuren. U wilt uiteraard dat uw dierbaren genieten van een mooie kerstboom in de eetkamer. Wanneer u uw boom te vroeg plaatst, zullen de takken gaan hangen en naalden uitvallen - wat uiteraard nadelig is voor de luxe sfeer die u wilt creëren.
 

Het keukeneiland: de plek waar uw gezin samenkomt

Tijdens het ontwerpen van uw keuken kunnen uw kersttradities doorslaggevend zijn. Zo is het voor u misschien van groot belang een kookeiland te hebben dat groot genoeg is om een maaltijd voor tien personen te bereiden. Door een keukeneiland te plaatsen waar men aan kan zitten en eten, creëert u een gezellige ruimte voor een kerstbrunch of om in het dagelijks leven uw kinderen te helpen met hun huiswerk.
 

Licht en sfeer - onlosmakelijk met elkaar verbonden

Bij feestdecoratie draait het grotendeels om licht. Dit bepaalt uiteindelijk de sfeer in uw woonkeuken en andere leefruimtes. SieMatic bewijst dat licht en sfeer met elkaar verbonden zijn dankzij het greeploze SLX-concept. Deze discrete sfeerverlichting zorgt niet alleen voor een optimale uitstraling, maar ook voor extra sfeer tijdens de feestdagen. U bepaalt zelf de kleurtemperatuur van de ledstrips. Een warme kleur geeft een prachtig resultaat in combinatie met de matte, glanzende of metaal-accenten van uw keuken.

Op zoek naar nog meer ideeën? Breng zeker een bezoek aan onze Flagshipstore - onze keukens zijn al klaar voor kerst!