Keukendesign: 3 tips voor hoge kasten

In de loop der jaren is de keuken veel meer geworden dan een plek om lekker eten te bereiden. Tegenwoordig is het een volwaardige leefruimte, die vaak in verbinding staat met andere vertrekken, zoals de woon- of eetkamer. Maar het is ook een plek waar het gezin samenkomt en mooie momenten deelt. Het keukenontwerp van SieMatic is op deze nieuwe manier van leven gebaseerd.

Tegelijkertijd zijn architectonische lijnen en ingenieuze functies de basis voor het keukendesign. Deze functies zijn enerzijds gericht op ons dagelijks comfort en op de ontwikkeling van onze gewoontes. Anderzijds wordt er rekening gehouden met de functie van de keukenkasten en de uitstraling hiervan. Wat zijn de trucs van de keukenontwerper om comfort, gebruiksvriendelijkheid en een esthetisch design te combineren? Het antwoord is te lezen in dit artikel.

Een optimaal keukendesign met hoge kasten

De trend is om lange, hoge verticale keukenkasten te plaatsen voor het opbergen van accessoires en voorraad. Er zijn verschillende manieren om deze te integreren in uw keukenontwerp.

De traditionele methode: hoge kasten plaatsen met een nette afwerking

Deze methode is simpel toe te passen in de meeste keukens. De hoge kast wordt op pootjes tegen de muur van uw keuken geplaatst. Om het geheel minder ‘zwaar’ te doen lijken, wordt er een dun zijpaneel geplaatst met dezelfde afwerking als dat van het front. Dit paneel is slechts 6 millimeter dik. SieMatic is een van de weinige premium keukenmerken die deze optie aanbieden.

Het resultaat: dankzij de finesse van dit paneel wordt het massieve uiterlijk van de kast verminderd waardoor deze beter bij uw keukendesign past. Om dit effect te accentueren, kiest u voor spiegelende plinten, waarin de vloer weerspiegeld wordt. Wanneer deze iets naar achteren worden geplaatst ten opzichte van de voorkant en de zijkant van de hoge kast, om een zwevend effect te creëren, lijken de plinten te verdwijnen. Omdat de plinten iets naar achteren worden geplaatst raakt u deze niet met uw voeten wanneer u de kast opent, waardoor het zowel een esthetische als een gebruiksvriendelijke oplossing is voor uw keukendesign.

Een behuizing voor uw keukenkasten: een opvallend esthetisch keukendesign

Wilt u de indeling van uw nieuwe keuken verbeteren en optimaliseren? Deze methode is ideaal voor dit doeleinde. U creëert een soort behuizing waar u uw hoge kasten in plaatst. Dit vermindert het gevoel van ruimteverlies en is een ideale oplossing voor het optimaliseren van uw keukenontwerp. Bovendien worden hiermee de schaduwen verborgen voor een esthetisch resultaat.

De afwerking van de behuizing van uw keukenkasten heeft een grote invloed op het eindresultaat. Kies voor hetgeen dat het beste bij uw keukendesign past:

  • Wanneer u de behuizing in dezelfde kleur als de fronten van uw keukenmeubels verft, wordt het geheel lineair, rustig en zeer esthetisch.
  • Door een andere kleur verf, behang met een motief en een ander materiaal voor de behuizing te gebruiken creëert u een mooi contrast en een soort ‘boog’ wat het accent op uw luxe keukenkasten legt.

SieMatic Frame Design: een exclusief SieMatic keukenontwerp

‘Lijnen genereren oppervlakken. Frames structureren ruimten van vrijheid’. Met dit in gedachten creëert het SieMatic Frame Design nieuwe en exclusieve grafische mogelijkheden voor uw keukendesign. De frames omsluiten het keukenmeubilair, zodat een perfect design met rechte hoeken en lijnen ontstaat.

Het doel van het SieMatic Frame Design is het accentueren van het keukenmeubilair binnen het frame. Dit in tegenstelling tot het hierboven genoemde keukendesign waarbij de behuizing als doel heeft het geheel minder volumineus te doen lijken.

Het effect van het SieMatic Frame Design

Het frame omsluit aan vier kanten de verschillende hoge en lage keukenkasten met daar tussenin een ruimte met werkblad. Andere samenstellingen behoren tevens tot de mogelijkheden. Met monochrome keukenkasten en frame is het resultaat esthetisch, modern en rustgevend. Door het SieMatic Frame Design een andere kleur of tint te geven wordt de aandacht nog meer naar dit deel van uw keuken getrokken dankzij het sterke contrast. Dit contrast wordt versterkt wanneer de muur een donkere kleur heeft, en uw met het Frame Design omsloten keukenkasten een lichtere tint geeft, zoals gebroken of parel wit. In alle gevallen past het SieMatic Frame Design perfect in een minimalistische en moderne keuken.

Het geheel lijkt te zweven tegen de muur aangezien ook de onderkant wordt voorzien van het dunne frame. Poten en plinten zijn niet zichtbaar waardoor dit zwevende effect intenser wordt.