Vitrines en open of glazen kasten in de keuken: hoe te kiezen?

De Design Week in Milaan is altijd een prachtige gelegenheid om de nieuwe design- en decoratietrends te ontdekken op de Meubelbeurs en de Eurocucina. Tijdens de vorige editie trokken open kasten en vitrines speciaal ontworpen voor luxe keukens de aandacht van de bezoekers. Daar waar de open kasten nu in de muren worden ingebouwd, zijn de vitrines voorzien van geïntegreerde ledverlichting. Het zijn de juwelendoosjes van uw keuken. 

Beide opbergoplossingen stellen ons in staat onze mooiste objecten op een zeer elegante manier weer te geven, zoals een luxe servies en glazen van kristal. Elke soort kast of vitrine heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en persoonlijkheid. Wat zijn deze belangrijke eigenschappen? Hoe en waarom zouden we de ene of de andere kiezen voor onze luxe en verfijnde keuken? Wat voor innovaties heeft SieMatic op dit gebied te bieden?

Open opbergruimte in de keuken: wandplanken en open kasten

De trend op het gebied van open opbergelementen in de keuken blijft ook dit jaar actueel. Als gevolg van deze trend worden verschillende opties ontwikkeld, want de innovatie in de wereld van keukendesign staat nooit stil. SieMatic is zich al enkele jaren bewust van deze trend en heeft deze geïmplementeerd in haar Urban stijlwereld. Het grote voordeel is dat decoratieve voorwerpen, serviesgoed en kookboeken zichtbaar zijn en snel gepakt kunnen worden. Deze mooie voorwerpen en accessoires komen volledig tot hun recht in zogenaamde open bibliotheekkasten die een speciaal gevoel van beweging en ritme aan de ruimte geven en tegelijkertijd een geraffineerde verbinding vormen tussen de keuken en andere woonruimtes.

Het Duitse merk innoveert door wandplanken te creëren die zijn geïntegreerd in de achterwand, hetzij in de vorm van nissen of op een meer robuuste manier. U heeft u de keuze uit een breed scala aan verfijnde afwerkingen voor een zeer gepersonaliseerde keukeninrichting. Er zijn bovendien diverse hoogwaardige materialen beschikbaar voor de wandplanken, zoals hout en metaal. Het is zelfs mogelijk om glazen elementen toe te voegen voor een klassieke uitstraling.

Verlichte open kasten

Voor een magisch effect in de keuken kunnen kasten discreet verlicht worden, om de voorwerpen en accessoires die erin geplaatst worden extra tot hun recht te laten komen. Naast klassieke keukenverlichting heeft SieMatic ook spots die geïntegreerd zijn in de bovenste planken, voor een zeer elegante verlichting van uw werkblad of keukenmeubels. 

De intensiteit kan worden aangepast aan de hoeveelheid daglicht in de keuken.
De kleurtemperatuur past u aan om een warmer of koeler effect te creëren, afhankelijk van uw humeur en het moment van de dag.

Dankzij de verschillende open kasten van SieMatic zijn de ontwerpmogelijkheden voor uw luxe keuken eindeloos. Dat gezegd hebbende, vraagt u zich misschien af of er geen stof op uw mooie servies of glazen zal vallen. Daarom heeft SieMatic ook luxe vitrines en glazen kasten in het assortiment. Hiermee heeft u zicht op uw mooiste glaswerk en servies, terwijl het beschermd wordt achter het glas.

Vitrines: opbergen, tentoonstellen, beschermen, verlichten

Vitrines oftewel glazen kasten zijn al geruime tijd een belangrijk onderdeel van ons interieur, en dan vooral van onze luxe en verfijnde keuken. Ze vormen een ideaal compromis tussen het opbergen en tentoonstellen van onze kostbaarste bezittingen. Om aan de grote behoefte aan vitrines te voldoen, ontwikkelde SieMatic een breed assortiment met unieke designs die bij elke stijl keuken aansluiten. Daarnaast heeft SieMatic de SLX vitrines ontwikkeld, een waar juweel van design en functionaliteit.

De glazen panelen lijken te zweven dankzij het Floating Spaces-panelensysteem. Het resultaat is een multidimensionale belevenis. In de vitrines plaatst u breekbare voorwerpen die u wilt beschermen en decoratieve accessoires die u wilt tentoonstellen, terwijl ze stofvrij blijven dankzij de gesloten glazen deuren.

Vitrines met een nieuwe afwerking: mat gecanneleerd glas

Als u in uw keukeninrichting mooie accessoires tentoon wilt stellen, maar op een discrete en subtiele manier, is de nieuwe innovatie van SieMatic wat u zoekt. Het gecanneleerd glas is doorzichtig, maar laat de lijnen van de objecten in de vitrine vervagen voor een sensueel resultaat. Bovendien sluit de nieuwe afwerking perfect aan bij de laatste trends op het gebied van texturen, materialen en lijnen.

Vitrines en een kookeiland: een sublieme synergie

Door een kookeiland te plaatsen, gemaakt van glazen kasten met een robuust werkblad, creëert u een lichter volume en een prachtige harmonie. Dankzij de transparantie van de glazen kasten worden de afmetingen van het eiland en het rechte uiterlijk ervan zachter. Er ontstaat een intens gevoel van openheid en beweging. Tegelijkertijd wordt het grafische en karakteristieke effect van het hoogwaardige werkblad van marmer of keramiek versterkt.

Open kasten en vitrines zijn perfect te combineren voor een zeer persoonlijke keukeninrichting. Het SieMatic team helpt u graag bij het maken van de juiste keuzes en het ontwerpen van uw luxe droomkeuken met veel open en transparante opbergruimte.