SieMatic Urban: een loftkeuken dicht bij de natuur

De gezelligheid van de urban lifestyle vindt u niet alleen terug in de charmante straten in de stad, maar ook in het interieur van uw woning dankzij de SieMatic Urban stijlwereld. Of u nu in een appartement, rijtjeshuis of herenhuis woont, een urban chic inrichting is ideaal voor de meeste woningen. Vooral wanneer u een loft heeft, of over grote open ruimtes beschikt zoals een leefkeuken, is deze stijl ideaal. Overdag geniet u van het bruisende leven in de stad, en ‘s avonds komt u tot rust in uw sfeervolle woning met urban chic keuken.

De loftkeuken staat bij SieMatic centraal in de Urban stijlwereld. De urban lifestyle komt helemaal tot leven in de moderne keukens, met meubels die zich aanpassen aan de veranderende behoeften van elk huishouden, maar ook met de hoogwaardige materialen en open of gesloten kasten die als blikvanger dienen. Wat is er zo speciaal aan de SieMatic Urban stijlwereld en de keukens die vanuit deze collectie worden gecreëerd? Ontdek het in dit artikel.

Loftkeuken of industriële keuken

Een loftkeuken wordt ook vaak gezien als industriële keuken. Dit klinkt misschien wat verwarrend, want in onze gedachten gaan natuur en een industriële stijl niet samen. Maar niets is minder waar. SieMatic weet namelijk als geen ander merk hoe de juiste contrasten een harmonieus, uniek en luxe geheel vormen. Door het accepteren van nieuwe mogelijkheden en contrasten, stelt u zich open voor een volledig nieuwe wereld en ongeëvenaarde designconcepten, met uw droomkeuken als resultaat. 

Urban chic keuken: een vertaling van uw vrijheid

De keuken met stedelijke ambiance is vooral in trek bij liefhebbers van een urban chic stijl. Deze mensen wonen vaak in appartementen zonder, of met slechts een klein balkon. Enerzijds is men op zoek naar een manier om meer leefruimte te creëren. Deze behoefte wordt geïnspireerd door het concept van mooie lofts, waar scheidingswanden verdwijnen om de verschillende ruimtes van het appartement in elkaar over te laten vloeien. Anderzijds creëert men met een urban chic keuken meer licht en openheid, zowel door het gebruik van ramen als moderne binnenverlichting. Al met al straalt een urban chic keuken vooral vrijheid uit. 

Het gebruik van verschillende materialen en kleuren

SieMatic Urban keukens zijn onconventioneel, met tegenstellingen die zeker niet intuïtief, maar verrassend efficiënt zijn. De met zorg ontworpen meubels zijn bescheiden of juist uitbundig, en door deze te combineren ontstaat er uiteindelijk een mooie harmonie. Elk keukenmeubel komt volledig tot zijn recht dankzij de contrasten qua kleur, vorm en materiaal. Hierdoor heeft elk onderdeel van uw keuken een eigen karakter, een eigen persoonlijkheid.

De industriële keuken ontstaat door het combineren van metaal, hout en keramiek, in zowel donkere als lichte neutrale kleuren. Hiervoor is het belangrijk ook aan de ruimte waarin uw leefkeuken zich bevindt te denken. Speel bijvoorbeeld met het hoge plafond in uw loft of voormalige fabriekshal, of laat de statige uitstraling van uw herenhuis terugkomen in de inrichting van uw luxe keuken. 

Een loftkeuken met buitengewoon lijnenspel

De SieMatic Urban stijlwereld biedt u de mogelijkheid om te spelen met verschillende diktes, zoals die van de werkbladen en andere keukenonderdelen. De bedoeling is grafische onderbrekingen en dus een interessant volume te creëren. Het luxueuze lijnenspel is ook terug te vinden in de halfopen lades, handgrepen en open kasten.

Met of zonder handgrepen, alles is mogelijk in de SieMatic Urban stijlwereld

Er zijn details die een grote impact zullen hebben op het algehele ontwerp van uw luxe keuken. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor zowel greeploze meubels als lades en kasten met handgrepen in een industriële stijl. Door de twee opties te combineren ontstaat er een uniek effect. Horizontale matzwarte handgrepen geven uw kookeiland bijvoorbeeld meer karakter, terwijl greeploze deuren en lades in de rest van de keuken voor meer rust en harmonie zullen zorgen. Deze samenstelling resulteert in een uniek ritme waarbij alle details perfect tot hun recht komen.

Wij vragen u dus na te denken over verschillende manieren waarop u uw keukenmeubels wilt openen. Elk systeem heeft zo zijn voordeel, en het combineren van meerdere mogelijkheden en uitvoeringen zorgt voor een verrassend mooi en harmonieus effect.

Open ruimtes voor meer vrijheid, inspiratie en comfort

Een ander belangrijk kenmerk van een loftkeuken of industriële keuken is dat de ruimte zo open mogelijk is. Uw keuken is namelijk niet een ruimte die verborgen dient te worden. Het is de plek waar u uw dag begint met een stevig ontbijt of een kop koffie. Aan het einde van de dag neemt u plaats aan het keukeneiland voor een fijn gesprek of een gezelschapsspel met uw gezinsleden. Uw keuken is de plek waar u met veel liefde maaltijden bereidt die uw gezin weer energie geven. Uw keuken is het hart van uw woning. 

Een ruime en open keuken heeft ook als doel al uw accessoires tot hun recht te laten komen. Servies, keukengerei, maar ook decoratieve voorwerpen en souvenirs: deze objecten weerspiegelen uw karakter, uw levensstijl en uw smaak. Door het openen van de ruimte worden ze een integraal onderdeel van uw gehele woning, en niet enkel van uw keuken. 

Wanneer we het over de openheid van uw keuken hebben, bedoelen we niet enkel de gehele ruimte, maar ook de meubels. 

  • De halfopen lades passen perfect bij de urban chic stijl. U ziet in één oogopslag wat er in de lade is opgeborgen, en de halve fronten met hun strakke lijnen hebben veel karakter. 
  • Ook de zogenaamde bibliotheekkasten horen thuis in de loftkeuken. Zonder deuren en lades is dit de ultieme open kast, waarin u uw mooiste kookboeken, kopjes en kleine accessoires plaatst.

Een urban jungle in uw keuken

Minder minimalistisch, minder gesloten, minder monochroom: de SieMatic Urban stijlwereld geeft de voorkeur aan inspirerende contrasten, openheid en vrijheid. Bovendien biedt de stijlwereld een verbinding met de buitenwereld, met de natuur. Zo verenigt de keukenstijl natuurlijke elementen met industriële accenten. 

SieMatic heeft speciale kruidenbakken ontworpen voor urban chic keukens. Hierin laat u allerlei heerlijke verse kruiden groeien, zoals peterselie, basilicum, bieslook of munt. Zo haalt u een stukje natuur naar binnen. Daarnaast is het groen van de kruiden een mooi contrast met de strakke lijnen en effen kleuren van de keukenmeubels, waardoor uw mini-kruidentuin een ware blikvanger wordt. Ook de frisse geur van de verschillende kruiden is uiteraard zeer welkom in uw leefkeuken.

De luxe, stijlvolle kruidenbakken hebben de ideale hoogte en zijn dus een meubelstuk op zich. U plaatst een bak tegen het kookeiland, de muur of midden in een grote open ruimte om een soort van afscheiding te creëren.

De SieMatic adviseurs helpen u graag bij het ontwerpen van uw loftkeuken met mini urban jungle waar u dagelijks de mooiste momenten beleeft met uw gezinsleden en vrienden.