Het bezoek van SieMatic aan de Porsche Tennis Grand Prix 2023

Van 15 tot 23 april was SieMatic te gast bij de Porsche Tennis Grand Prix als officiële premium partner. Dit tennistoernooi staat bekend als een van de best georganiseerde toernooien voor vrouwen, waar maar liefst 17 speelsters uit de top 20 wereldranglijst aan mee deden.

Met meer dan 20 miljoen kijkers vanuit de hele wereld, kunnen we zeggen dat de Porsche Tennis Grand Prix een indrukwekkend en onmisbaar evenement is voor alle tennisliefhebbers. SieMatic had dit jaar de eer om officiële premium partner te zijn van het toernooi, dus de Directeur van SieMatic Nederland Rainier Zweep en de persverantwoordelijke Eline Prins gingen naar Duitsland met drie influencers (Amanda Romijn, Maaike Doorsteen en Claudia Kooij) om een kijkje te nemen bij dit evenement.

De Carrera Lounge in de Porsche Arena in Stuttgart

Voor de maar liefst 450 VIP-gasten die dagelijks bij het toernooi aanwezig zijn, creëerde Porsche een speciale VIP-ruimte: de Carrera Lounge. Hier werd onder andere een prachtige SieMatic Mondial keuken opgezet met Chef’s Table, met als doel de eersteklas service, ambiance en het entertainment van het evenement te vertegenwoordigen en te versterken.

Op twee exclusieve podia werden twee SieMatic keukenconcepten gepresenteerd. Maar in tegenstelling tot een klassieke opstelling in een showroom of op een beurs, kon men tijdens dit evenement de keukens en de unieke eettafel echt beleven. Een SieMatic keuken is namelijk een ware eyecatcher, vooral omdat deze geheel naar wens wordt ingericht, maar in de eerste plaats blijft het een ruimte die dagelijks gebruikt wordt en waar men mooie momenten beleeft. Het is dan ook zeer belangrijk dat bezoekers van het evenement daadwerkelijk gebruik konden maken van de iconische ronde en hoogwaardige tafel.

Zo werden er diverse activiteiten georganiseerd aan de Chef’s Table van SieMatic, zoals wijnproeverijen en meet & greets. De indrukwekkende SieMatic Mondial tafel was dus, uiteraard naast de tenniswedstrijden, een belangrijk onderdeel van het evenement. Zo blijkt maar weer dat een eettafel meer is dan een gebruiksvoorwerp. Het is een plek waar men samenkomt en mooie herinneringen creëert.

Er werd natuurlijk ook gegeten aan de Chef’s Table. De chefs van het Porsche-cateringteam verzorgden dagelijks 5-sterren gerechten, zoals sushi en Sint-jakobsschelpen. Naast de vele VIP's, tennisspeelsters en Porsche Tennis Grand Prix partners, namen ook het SieMatic team en de influencers plaats aan de ronde tafel voor een unieke culinaire ervaring.

Voor het eerst dineren in een SieMatic Mondial keuken

Dineren in een SieMatic Mondial keuken is een hele ervaring, zeker wanneer deze op een podium midden in de Porsche Carrera Lounge staat tijdens zo’n grandioos evenement. De samenkomst van deze twee uiterst luxe ruimtes gaf een uitzonderlijke sfeer die perfect bij de filosofie van zowel Porsche als SieMatic aansluit. Iedereen was onder de indruk van de samenkomst van deze twee werelden.

Hoewel het SieMatic team de Mondial lifestyle tot in de kleinste details kent, blijft het eten aan de iconische ronde tafel een speciale belevenis. Drie chefs bereidden heerlijke sushi en Sint-Jakobsschelpen, terwijl het team en de influencers genoten van de levendige en luxe sfeer. Een 5-sterren maaltijd aan een 5-sterren tafel, dat maakt men niet iedere dag mee!

Het feit dat de SieMatic Chef’s Table op een verhoging stond, was een belangrijk onderdeel van de sfeer die men wilde creëren. Dit gaf een gevoel van luxe, stijl en comfort. Zo leek het alsof men thuis aan tafel zat met goede vrienden, terwijl een Private Chef iets heerlijks op tafel toverde. Al met al was het een uiterst luxueuze ervaring.

De SieMatic Mondial lifestyle

Waarom is er gekozen voor de Mondial lifestyle voor dit prestigieuze evenement? Omdat de moderniteit, stijl en luxe van de Mondial keuken perfect aansluit bij dit buitengewone tennistoernooi.

De iconische ronde tafel met StoneDesign is een fysieke representatie van de kracht en kwaliteit van het spel van de tennisspeelsters. Strategisch geplaatst is het een echt statement piece waaraan men automatisch plaats wil nemen. De comfortabele designstoelen die de tafel omringden zorgden voor een markant contrast, tussen kracht en tederheid, en tussen het koele stenen tafelblad en de warme stof van de stoelen. Dit soort contrasten zien we overal terug in SieMatic Mondial keukens. Het zijn namelijk deze contrasten die een bepaalde persoonlijkheid en individualiteit aan een leefkeuken geven.

SieMatic keukens zijn namelijk meer dan alleen een plek waar men eten bereidt. Het is de ruimte in huis waar het gezin samen de dag begint, en ‘s avonds opnieuw samenkomt voor fijne gesprekken. Het is de plek waar men tijd doorbrengt met familie en vrienden, en prachtige herinneringen creëert rond smakelijke maaltijden. Het is simpelweg één van de belangrijkste plekken in huis.

Door een Mondial keuken op een podium in de Carrera Lounge te plaatsen, creëerde SieMatic een plek waar VIP-gasten en speelsters even thuis konden komen. De huiselijke en zeer luxe uitstraling van de keuken en eettafel boden een bepaalde vorm van rust en welzijn na een dag op het druk bezochte en levendige evenement.

Alles was tot in de details geregeld

Het SieMatic team was zeer onder de indruk van de professionaliteit van het evenement. Uiteraard waren er de spelers van topniveau, maar ook de gehele organisatie was fantastisch en prestigieus.

De service en het oog voor detail waren van het hoogste niveau, iets wat uiteraard een goede indruk achterlaat, maar niet verrassend is voor een merk als Porsche. De excellente service van Porsche komt overeen met de service van SieMatic. En dat is dan ook een van de redenen waarom SieMatic met plezier deelnam aan dit speciale evenement.

Beide merken staan bekend om hun kwaliteit, om de vele details die het verschil maken en om het designcontrast tussen kracht en sensualiteit. Daarnaast hebben SieMatic en topsport veel met elkaar gemeen, en dan vooral de passie, het doorzettingsvermogen en de innovatie die nodig zijn om de beste speler (of keukendesign-expert) te worden.

Een nieuwe SieMatic spot

Tijdens de Porsche Tennis Grand Prix werd een epische nieuwe spot van SieMatic gepresenteerd. De 30 seconden durende spot werd dagelijks gepresenteerd op de Centre Court en was een perfecte weergave van de passie die als drijfveer dient voor zowel SieMatic als Porsche en de tennisspeelsters.

Er werd een brug geslagen tussen de passie, kracht, motivatie en het doorzettingsvermogen dat men nodig heeft om topsporter te worden, en de filosofie van SieMatic. Alles draait om details, om kwaliteit en perfectie.

We raden alle liefhebbers van tennis, design en Porsche aan om volgend jaar een bezoek te brengen aan dit uitzonderlijke tennistoernooi.