Design keuken met kookeiland:
mooie mix van oud en nieuw

Midden in het centrum van de Jordaan, in een charmant historisch pand, heeft SieMatic een fraaie bijdrage mogen leveren aan een spectaculaire renovatie. Het betreft een hoger gelegen ruimte op de begane grond in het midden van de woning, waar door middel van een moderne SieMatic keuken met kookeiland een mooie mix van oud en nieuw is ontstaan.

Gepersonaliseerde meubelstukken

De architect die betrokken werd in dit project had vaker gewerkt met SieMatic en raadde de bewoners aan een bezoek te brengen aan de showroom van de flagshipstore aan het Vondelpark. Met een zelfgemaakt filmpje van de bestaande situatie onder de arm en een lijstje met persoonlijke wensen, gingen zij het gesprek aan met een team van SieMatic. Daar kwam vervolgens een serie van 3-D beelden uit om de totale situatie te visualiseren.

Zo werd, na een iteratief proces, uiteindelijk gekozen voor een palet van wit, rvs en donker eiken, wat een mooie match maakt met de bestaande lichte eiken vloer. Om de wandkast minder dominant te laten lijken, werd deze zwevend én verzonken geplaatst in een nieuwe vooruitspringende wand. Het resulteerde in een indrukwekkend meubelstuk. En om de karakteristieken van het pand te benadrukken, zoals de diverse hoogteverschillen, springen de bovenkastjes in ten opzichte van het werkblad.

De keuken met kookeiland als verbindende factor

Het kookeiland met daarboven de twee witglanzende, ronde kappen, is een echte eyecatcher. De ene kap heeft een geïntegreerd afzuig- en dimbaar verlichtingssysteem en de andere kap vult aan met alleen verlichting. Het blad van de aangrenzende bartafel matcht goed met het blad van de eettafel in het voorhuis, alsmede met de enorme wandkast in het achterhuis, die alle ruimtes mooi met elkaar verbindt.

Verbouwen in een monumentaal pand brengt een aantal uitdagingen met zich mee, zoals bestaande bouwkundige constructies en onverwachte obstakels. Het is dan essentieel, dat ook in de installatiefase vakmensen worden betrokken en dat het hele proces goed wordt begeleid. De betrokkenheid van SieMatic hierin is dan ook als zeer prettig ervaren.

Droomkeuken op een droomlocatie

De bewoners wilden, na jaren in ’t Gooi te hebben gewoond, graag terugkeren naar de stad waar zij in het verleden hadden gewoond en gestudeerd. Het bleek een zoektocht van vier jaar te worden, waarbij vele andere huizen werden bezocht en bekeken. Toen dit pand onder hun aandacht kwam, bleken ze eindelijk hun droomhuis te hebben gevonden.

In het pand, dat oorspronkelijk gesplitst was in een boven- en een benedenwoning, is in het souterrain een comfortabel gastenverblijf ingericht. Familie en vrienden kunnen hier eventueel overnachten of langere tijd verblijven. De keuken met kookeiland fungeert ook dan als centrale ontmoetingsplaats, waardoor het met recht een heuse droomkeuken mag worden genoemd!

Keukenmaterialen en apparatuur

SieMatic Lifestyle PURE greeploos design S2
Frontmateriaal: SimiLaque lotus & fineer gerookt eiken (smoaked oak)
Werkblad: Franke RVS 4 mm uitvoering: geborsteld
Spoelbak: Franke. Kraan: Quooker flex
Kookplaat: Siemens flex-inductie. Afzuigkap: Wave
Koelkast, vriezer en vaatwasmachine: Siemens
Oven en magnetron: Gaggenau