De standaard ver voorbij in bijzondere villa in Zuid-Holland

Hoewel Zuid-Holland een van de dichtstbevolkte en meest geïndustrialiseerde gebieden ter wereld is, wordt het landschap vooral gekenmerkt door een uitgestrekt en uniek natuur- en duingebied, alsmede door een grote diversiteit aan flora en fauna. Dit alles maakt deze provincie nog altijd een zeer gewilde plek om te wonen.

De bewoners van deze villa, met uitzicht over bollenvelden en duinen, hadden dit object al een tijdje op het oog. Toen ze het eenmaal aankochten, was de wens om het complete interieur naar hun smaak te laten ontwerpen. Daarbij wilden zij graag een spectaculaire verbinding tussen woonkamer en keuken. Met SieMatic gingen zij de standaard ver voorbij!

Opvallende elementen 

Het was meteen duidelijk dat alles wat ‘standaard’ zou uitstralen, in deze villa zou detoneren. De bewoners vonden bij Juliëtte van der Hulst van DE JUUL Interieurarchitectuur de jarenlange ervaring en passie voor bijzondere projecten, met inachtneming van de woonwensen van de opdrachtgever en de hedendaagse maatstaven.

Om die spectaculaire verbinding tussen woonkamer en donker eiken keuken te realiseren, ontwierp Juliëtte onder andere een wand met een houten lamellenstructuur, waarin zowel opbergruimte als een blauwstalen openhaard werden geïntegreerd. Dit grote gebaar, en slechts een van de eyecatchers in huis, schakelt op stijlvolle wijze drie ruimtes aan elkaar, waarbij de stijl vloeiend in elkaar doorloopt.  

Onconventionele keuzes voor donker eiken keuken

De keuken moest al helemaal geen alledaagse uitstraling krijgen! Nadat Juliëtte zich op deze ruimte had georiënteerd, werd een afspraak gemaakt bij SieMatic aan het Vondelpark. Eenmaal in de showroom ontstond een duidelijke voorkeur voor een donkerkleurige eiken keuken. De presentaties, en met name die van de SLX Collectie, appelleerde helemaal aan het uiterlijk en de sfeer dat de bewoners voor ogen hadden. Een royaal kookeiland met daarboven een afzuigkap in lederen uitvoering paste daar goed bij. Net als een opliggend blad in L-vorm, ook in donker eiken, dat plaatsmaakt voor een prettige zitting, en het al net zo onconventionele kabinet in brons.

Meedenkend keukenadvies

Wanneer je weet wat je graag wilt, lijkt het niet meer zo moeilijk om over te gaan tot een aankoop. Echter, de aankoop van een keuken behoeft wel nader advies op een aantal componenten en details, zoals bijvoorbeeld verlichting, afzuiging, materialen, apparatuur en de indeling van lades en kasten. Bij SieMatic werd rustig de tijd genomen om de klant te informeren en te adviseren over alle mogelijkheden en keuzes. En eenmaal aangekocht was het ook geen probleem om - in verband met bouwkundige aspecten - bepaalde elementen aan te passen.

De klant heeft het ook zeer gewaardeerd, dat de adviseur in kwestie de zaken snel oppakte, aanpaste in de tekening en ervoor zorgde, dat er bij de montage rekening mee werd gehouden. De installatie verliep overigens niet helemaal volgens plan, maar gelukkig kon SieMatic tijdelijke oplossingen leveren om het probleem vervolgens geheel te herstellen.

De bewoners zijn ontzettend blij met het eindresultaat en kunnen ‘m nu met trots tonen aan familie en vrienden!

Keukenmaterialen en apparatuur

SieMatic Lifestyle PURE greeploos design SLX
Frontmateriaal: kunststof mat oak onyx en Similaque zijdemat umbra
Greeplijst: zwart mat geëloxeerd
Werkblad: SieMatic Stonedesign Dekton 1.2mm massief Soke
Spoelbak: Franke Kubus
Kraan: Quooker combi+
Apparatuur: Siemens
Wijnkoeler: Liebherr