Italiaans interieurdesign als inspiratiebron voor een nieuwe SieMatic designkeuken 

Als je al affiniteit hebt met design, dan heb je met het inrichten van je huis zéker een streepje voor. De bewoner van deze recent opgeleverde, vrijstaande villa in Amstelveen reisde gedurende zijn loopbaan als agent in interieurtextiel vaak af naar ‘design capital’ Milaan. Daar maakte hij als vanzelf kennis met de mooiste interieurmerken. De liefde en waardering voor Italiaanse interieurdesign was dan ook het ultieme uitgangspunt voor het interieur en de nieuwe designkeuken.

Alles start met een goed keukenontwerp

Voor het totale interieurontwerp was al duidelijk, dat Italiaanse meubelen en tijdloze, ingetogen kleuren de sfeer in huis zouden bepalen. Zo werd gekozen voor een riant zitstyseem van Flexform en stijlvolle deuren van Rimadesio. En ook ten aanzien van verlichting en decoratie paste de bewoner diverse ‘made in Italy’ elementen toe.

Voor de designkeuken werd gezocht naar een ‘sportief chique’, elegant en tijdloos design. Het merk SieMatic was bij de bewoner weliswaar reeds bekend, maar deed met de collectie vooralsnog wat hoogdrempelig aan. Desalniettemin waagde hij de stap; hij liep binnen bij SieMatic aan het Vondelpark en liet op basis van zijn wensen een eerste keukenontwerp opmaken. En die was meteen ‘on spot’!

Van functionele keuken naar stijlvol meubelstuk

De basis van deze designkeuken – een variant uit de Pure Collectie – bestaat uit een royaal kookeiland, een hoge, semi-ingebouwde wandkast en een geïntegreerde coffee pantry. Daarnaast is er op een later moment nog een keukenblok geplaatst in de aangrenzende bijkeuken.

Voor de werkbladen werd een composiet materiaal toegepast in een zandkleur, hetgeen niet alleen goed overeenkomt met de vloer maar ook een mooi contrast biedt tegen de donkere houten fronten. Opvallend is de halfopen kast aan de kopse kant van het eiland. Samen met het ontwerp van de coffee pantry zorgt dat voor een bepaalde luchtigheid in het geheel. Bovendien krijgt het hiermee nog een andere functie, namelijk die van een stijlvol meubelstuk.

Exclusief keukendesign: alles valt en staat met Customer Excellence

Klanten worden steeds kritischer en dus wordt de emotionele binding bij een merk belangrijker. SieMatic besteedt veel aandacht aan het leveren van een excellente klantervaring. Die begon in dit geval bij het eerste bezoek aan SieMatic aan het Vondelpark. “Het feit dat daar al een goed ontwerp is gepresenteerd, maakte dat ik geen bezoek meer hoefde af te leggen bij een concurrent. Vervolgens moet die ‘belofte’ nog worden waargemaakt. Met een soepele levering en installatie, alsmede een oplossingsgerichte nazorg, kwamen SieMatic keukenadviseurs echt tegemoet aan de hoge verwachting die ik van hen had. Zonder bijkomende kosten werd bijvoorbeeld een plank in de bijkeuken verstevigd als gevolg van het feit dat de wasmachine en droger in het meubel te zwaar bleken. Ook werd een compleet nieuwe front voor de vaatwasser geleverd omdat ik een heel klein bobbeltje had ontdekt op het oppervlak. Nu is alles klaar en genieten we elke dag van onze nieuwe SieMatic keuken!”

Keukenmaterialen en apparatuur

SieMatic Lifestyle PURE greeploos design S2
Frontmateriaal: SimiLaque muskus zijdemat & fineer graphite oak
Werkblad: Jetstone STONEDESIGN Shitake composiet satin
Spoelbak: Franke. 
Kraan: Franke kokend watersysteem 4-1
Apparatuur: Siemens