Keukentrends 2023: wat is er nieuw bij SieMatic?

De SieMatic stijlwerelden zijn gericht op het creëren van luxe keukens met een duidelijk design en een aantrekkelijke uitstraling die ons alleen maar kunnen verleiden. We vertellen u graag meer over de keukentrends voor 2023 en de nieuwe SieMatic producten in dit artikel.

Houten afwerkingen, de designtrend van 2023

Dit jaar besteden we extra aandacht aan stijlvolle en luxueuze afwerkingen. SieMatic biedt steeds meer mogelijkheden op dit gebied zodat u, ongeacht uw smaak of budget, een passende keuze kunt maken. Dit geldt ook voor houten afwerkingen. Dit natuurlijke materiaal en de varianten met houtlook zijn een groot succes geworden. Het lijkt erop dat deze trend in het hele huis wordt toegepast, maar toch vooral in de keuken. 

Bepaalde houtsoorten en uitvoeringen zijn populairder dan anderen, al zijn ze allemaal zeer aantrekkelijk en gewild. Ze passen goed bij effen kleuren, die u zelf kunt creëren door uit meer dan 1950 matte en glanzende laktinten van SieMatic te kiezen. Om verder in te gaan op deze keukentrend voegt SieMatic vanaf 2023 vijf nieuwe laminaatafwerkingen met houtlook toe aan de twee die het merk reeds aanbiedt.

Doorlopende kleuren en nerven 

Er komen nieuwe houtfineren op de markt, die ideaal zijn voor luxe en moderne keukens. Het houtpatroon blijft behouden en het warme karakter van het hout zorgt voor een fijne sfeer in de keuken. Bij andere houtfineren zijn er meer nerven zichtbaar. Er is dus een fineer voor elke smaak en keukenstijl. Het doel is woonruimtes met veel karakter te ontwerpen en te creëren. Van Alba Eiken tot Darjeeling Zwart Eiken, alle soorten fineer dragen bij tot de ultra-personalisatie van ons interieur en vooral van de keuken.

SieMatic houtfineer heeft een doorlopende nerf. Dit is uiterst belangrijk bij het maken van panelen voor onder andere grote kasten en deuren. Het benadrukt namelijk het unieke karakter en ontwerp van onze luxe keukens.

Keukentrends 2023: de grote terugkeer van hoogglans laminaat

In de voorbije jaren leek de trend van hoogglans afwerkingen af te zwakken. Velen van ons houden echter van deze vintage accenten in bepaalde leefruimtes. Deze details, gecombineerd met accenten in de stijl van de jaren 50 en 60, zorgen samen voor een elegant resultaat.

Dit elegante effect wordt mogelijk gemaakt door hoogglans-materialen met mooie structuur, zoals de twee hoogglans laminaten van SieMatic. Het hoogglans-palissanderlaminaat bevat verticale strepen in een donkere tint. Dit laminaat komt nog beter tot zijn recht in combinatie met levendige kleuren om contrasten en sfeervolle effecten te creëren. 

Metaal en aluminium, de trend op het gebied van keukenmaterialen in 2023

De andere grote trend voor onze huizen die we met liefde en veel zorg decoreren en inrichten is het gebruik van metaal. SieMatic maakt al enkele jaren gebruik van metaaleffecten en -afwerkingen. Het merk heeft nu echter besloten het assortiment keukenmaterialen nog verder uit te breiden met fronten met aluminium beplating. Elke plaat is één millimeter dik. Er zijn maar liefst drie kleuren beschikbaar:

 • Satijn aluminium: de kleur is wat men ziet als de natuurlijke kleur van dit metaal.
 • Titan aluminium: deze kleur onderscheidt zich door zijn antracietgrijze satijn look.
 • Gouden aluminium: met zijn verfijnde bronzen touch.

De metaalafwerkingen zijn verdeeld in drie hoofdcategorieën. Bij SieMatic heeft u een grote keuze wat betreft metalen afwerkingen voor uw keukenmeubels. Deze hebben we verdeeld in drie hoofdcategorieën:

 • De metallic laminaatfronten zijn verkrijgbaar in vier verschillende tinten. Deze geborstelde en verfijnde afwerking is geschikt voor elk budget.
 • Al dan niet getinte fronten van geborsteld geanodiseerd aluminium.
 • Fronten van aluminium met satijnlook: deze passen bij alle architectonische stijlen en trends 

SieMatic StoneDesign: Drie nieuwe kleuren en onzichtbare voegen

De keukentrends van 2023 omvatten ook nieuwe mogelijkheden voor werkbladen van natuursteen en keramiek. Deze worden ontwikkeld door SieMatic en maken deel uit van de StoneDesign collectie. Er zijn twee afwerkingen in kwarts en één in marmer toegevoegd aan het assortiment. Deze zijn speciaal geselecteerd vanwege hun krachtig en esthetisch design. 

De contrasterende kleuren, keukenmaterialen en lijnen zijn een weerspiegeling van de nieuwe SieMatic Mondial stijlwereld. Bovendien kan dit trio nieuwe StoneDesign afwerkingen worden gebruikt voor onze achterwanden en voor de wandplanken van de SieMatic Mondial stijlwereld.

Verfijnde details in uw luxe keuken

De mogelijkheden van deze drie nieuwe afwerkingen maken het mogelijk om meerdere stenen platen met elkaar te combineren door middel van een onzichtbare zaagsnede. U kunt dus uw creativiteit de vrije loop laten en uw werkblad volledig personaliseren. Zo is het mogelijk een werkblad te creëren voor een kookeiland van tot wel 4,5 meter lang. En dit zonder zichtbare voegen of zaagsnedes. Deze aandacht voor detail is één van de dingen waar SieMatic bekend om staat. De verfijnde en vaak onzichtbare naden, voegen en andere afwerkingen voldoen aan de eisen van een luxe keuken. 

SieMatic Mondial, de stijlwereld die ook in 2023 uiterst actueel is

De SieMatic Mondial stijlwereld verlegt de grenzen van het keukendesign met gewaagde vormen, kleuren en contrasten. Het draait om luxe, weelde, sensualiteit en eenvoud. 

Om unieke en zeer persoonlijke keukendesigns te ontwerpen, wordt gebruik gemaakt van: 

 • Een ruime keuze aan keukenmaterialen met edele, innovatieve, gevarieerde en duurzame afwerkingen.
 • Speciale uitvoeringen, vormen, diktes, uitsparingen en positioneringen, met als iconisch voorbeeld de kookeilanden met aan één kant een halve cirkel.
 • Boven elkaar geplaatste constructies die een steun van houtfineer (verkrijgbaar in dezelfde drie kleuren als de nieuwe fronten) combineren met StoneDesign afwerking in een van de drie beschikbare uitvoeringen.

Door het combineren van de verschillende elementen die op het eerste gezicht wellicht niet bij elkaar passen, ontstaat er een prachtig geheel waarin de verschillende materialen, kleuren en contrasten in elkaar overvloeien en volledig tot hun recht komen. Het werkblad, de poot, en de ronde tafel die zich boven het werkblad laat plaatsen, hebben een ideale dikte. Hierdoor ontstaat er een duidelijke harmonie tussen de verschillende elementen, die weer perfect bij de SieMatic Mondial stijlwereld past. De keuken krijgt hierdoor veel karakter, zonder af te doen aan de luxueuze en geraffineerde uitstraling.

Stijlvolle handgrepen voor de deuren en andere keukenelementen

Ook voor handgrepen zijn er specifieke trends in 2023. De SieMatic Mondial stijlwereld voldoet aan het verlangen naar metaalaccenten in de keuken, en dan vooral op het gebied van de belangrijke details, zoals de handgrepen van keukenkasten en -lades. 

In deze stijlwereld, geïnspireerd door de stijl van de Engelse architect David Chipperfield, wordt veel aandacht besteed aan de grafische vormgeving. Zo ook aan die van de handgrepen. Met het subliem metaaleffect en een zeer fijne touch geniet u optimaal van uw keuken, elke keer dat u een kast of lade opent.

Dit unieke handgrependesign versterkt de nieuwe SieMatic Mondial stijlwereld die in 2022 werd gepresenteerd. Hetzelfde geldt voor de architectonische fronten die we in 2023 steeds vaker tegen zullen komen in luxe keukens. 

De nieuwe fronten met stijlvol kader zijn verkrijgbaar in drie verschillende houtfineerafwerkingen: licht eiken, hazelnoot eiken en zwart eiken. Het is mogelijk de fronten voor verschillende keukenkasten en -lades te gebruiken:

 • Zonder handgreep met een Push-to-Open systeem voor een volledig greeploze keuken.
 • Met een nieuwe aluminium handgreep, in goud- of donkerbrons, die zeer comfortabel in de hand ligt. Deze werd speciaal ontworpen voor de nieuwe stijlwereld van SieMatic en sluit perfect aan bij de keukentrends van 2023.

Vitrinekasten behoren ook tot de keukentrends van 2023

De SLX vitrines van SieMatic zijn in 2023 ook beschikbaar in een unieke en zeer aantrekkelijke nieuwe uitvoering: met gecanneleerd glas. Wanneer men door het gecanneleerd glas kijkt, lijken het servies en de decoratieve voorwerpen in de vitrines te vervagen. Dit zorgt voor meer zachte lijnen in de keuken, en minder sterke contrasten en contouren. Bovendien geeft dit een unieke uitstraling aan uw leefkeuken, vooral wanneer u de vitrines met gecanneleerd glas combineert met keukenmeubels die wel strakke en scherpe lijnen hebben. 

Creativiteit, vrijheid, detail en gepersonaliseerd design, dat is waar het om draait in 2023

Dit jaar besteden we nog meer aandacht aan het verfijnen van details in luxe keukens. De onzichtbare voegen, doorlopend houtfineer en unieke handgrepen zijn hier een goed voorbeeld van. Door het combineren van verschillende keukenmaterialen, zoals hout, steen, en metaal, ontstaat er een prachtig en vooral uniek geheel dat volledig aan uw wensen en smaak zal voldoen. 

Ook hopen wij dat u zich in 2023 nog vrijer voelt om de grenzen te verleggen wat betreft keukendesign. Kies voor basis- en contrasterende kleuren die bij uw karakter passen, en combineer deze met materialen van hoge kwaliteit, zoals marmer, brons en hout. 
 

Nu denkt u misschien dat dit een lastige opgave is. En inderdaad, het ontwerpen van een keuken vergt tijd en enige ervaring. Daarom staat het SieMatic team altijd voor u klaar om samen met u uw droomkeuken te ontwerpen. Samen creëren we een leefruimte waar u prachtige momenten zult beleven met uw gezin en vrienden, waar u de heerlijkste maaltijden bereidt en waar u helemaal tot rust komt na een lange dag.