Open keuken: vitrinekasten in de kijker

Sinds een aantal jaar openen wij onze keukens voor fijne momenten met onze naasten. Meer en meer wordt er gebruik van gemaakt van de open opbergelementen om ons mooiste servies en prachtige glazen als het ware tentoon te stellen. Vitrine keukenkasten mogen in een moderne en luxe keuken tegenwoordig niet ontbreken. Ontdek de innovaties van SieMatic op het gebied van transparantie en licht.

Uw keuken vormt een geheel met uw woonkamer, eetkamer of zitkamer. Hij evolueert dankzij innovaties, trends en uw veranderende smaak. Uw keuken staat centraal in uw dagelijks leven en dat van uw gezinsleden en naasten. Het is het hart van uw woning, daar waar u samenkomt met uw dierbaren, waar u emoties deelt met uw geliefde en heerlijke maaltijden bereidt.

De open keuken is niet alleen een trend, het is een ware lifestyle. De glazen vitrinekast is in perfect symbiose met deze stijl. Ondanks dat vitrinekasten in de keuken meerdere eeuwen geleden al zeer gebruikelijk waren, hebben ze tegenwoordig een nieuw doel. Ze bieden een blik op uw stijl en smaak en op uw leven.

SieMatic geeft de klassieke glazen vitrinekast een nieuwe uitstraling. Luxe, transparantie en een verfijnde smaak staan centraal in een open keuken met vitrinekasten.

Een blik in uw open keuken

Uw keuken opent zich voor uw naasten. Bij het ontwerpen van uw open woonkeuken, met één of meerdere glazen vitrinekasten, draait het om drie woorden: functionaliteit, design en personalisatie. Om de overgang van de (half) open keuken naar de woon- of eetkamer vloeiender te maken, raden wij u aan een prachtig vitrinemeubel in deze tweede ruimte te zetten. Hiermee creëert u nog meer diepte en transparantie.

De vitrinekast biedt een multidimensionale belevenis en maakt optimaal gebruik van de ruimte in uw keuken. Naast een keukenonderdeel om uw favoriete servies in op te bergen, dient de glazen vitrinekast ook als blikvanger dankzij de subtiele ledverlichting. De ingebouwde keukenverlichting in combinatie met de vitrine keukenkasten vormen een perfecte harmonie tussen klassiek en modern design. Hierdoor zien uw kristalwerk, uw servies en eventuele decoratieve items er nog luxer uit en creëert u een museum-effect.

Stijlvolle SieMatic vitrinekasten voor uw keuken

De SieMatic vitrinekasten bieden toegevoegde waarde aan elke open of half open keuken. In combinatie met de andere keukenonderdelen creëert u een uniek design; modern, urban of klassiek. Dankzij de verschillende modellen vitrinekasten zijn er ontelbaar veel combinaties mogelijk, want uiteindelijk draait het allemaal om uw persoonlijke stijl en uw verfijnde smaak.

Met een hoogte van 39 tot maar liefst 220 cm zijn de vitrinekasten van SieMatic zeer veelzijdig. In de CLASSIC-lifestijl staan deze glazen elementen centraal. Hierdoor ontstaat diepte en speelt u op een subtiele manier met licht en transparantie. De randen van nikkel maken dit klassieke design helemaal compleet.

Voor de PURE-lifestijl heeft SieMatic speciale vitrinekasten ontworpen met dunne randen van geborsteld nikkel, verguld brons of mat zwart. De glazen vitrinekasten staan centraal in uw harmonieuze en strakke open keuken.

De URBAN-lifestijl is ontworpen voor de liefhebbers van stadsleven, die van strak modern design houden. Het SieMatic 29 keukenbuffet wormt een mooi geheel  met prachtige vitrine-onderdelen en zorgt voor de echte URBAN look. De combinatie van diepte, licht, transparantie en minimalisme creëert een ware oase in het midden van het stad.

Een transparant 2023: ontdek de trends

Ongeveer 60 jaar na het ontwerpen van de eerste greeploze keuken, in 1960, onder de naam SieMatic 6006, presenteren we een nieuwe visie op keukens. De SieMatic Pure SLX verlicht uw dagelijks leven, met zijn greeploze onderdelen en subtiele sfeerverlichting.

Deze verlichting is in symbiose met de transparantie van de vitrinekasten: de SLX werpt licht op de verfijnde details. De zijkanten van uw vitrinekasten kunnen ook van glas zijn voorzien. Het systeem van de Floating Spaces-panelen, toegepast binnen de SLX vitrinekasten lijkt te zweven en zorgt voor een sensationeel design.

De details en afwerking belichamen de essentie van SieMatic. De omranding van de SLX vitrinekasten wordt vervaardigd uit hoogwaardig materiaal en is een subtiel, maar essentieel detail in uw open keuken. De binnenkant van de vitrinekasten is zo luxe en verfijnd als een juwelendoosje en biedt een blik op de toekomst van keukendesign.