Sfeerverlichting in de keuken:
tips & trends

De keuken is een volwaardige woonruimte geworden, een weerspiegeling van uw wereld en dagelijks leven. Uw keukenverlichting moet daarom zowel functioneel als esthetisch zijn en meerwaarde bieden aan uw stijlvolle en luxe keuken. Ontdek de laatste keukenverlichting trends 2021 in dit artikel!

De afgelopen jaren is de keuken omgetoverd tot het hart van de woning. Naast het bereiden van heerlijke en gezonde maaltijden, is het ook de plek waar iedereen samenkomt. Een brunch met vrienden, huiswerk maken met de kinderen of een fijn gesprek met uw partner, er zijn altijd goede redenen om met uw geliefden samen te komen rond het kookeiland of uw moderne keukentafel.

Al deze dagelijkse maar ook uitzonderlijke activiteiten en momenten moeten op de juiste manier belicht worden zodat u er optimaal van geniet. Functionaliteit, design en genot worden gecombineerd voor een modern en luxe resultaat.

Sfeerverlichting in uw keuken heeft een grote invloed op uw activiteiten en humeur. Het weerspiegelt uw stijl en laat zien dat u ook van de kleine dingen in het leven geniet. Met de keukenverlichtingtrends 2021 die wij hieronder presenteren maakt u uw keukendesign compleet.

Keukenverlichting: van de muren tot aan het plafond

Natuurlijk licht werkt perfect samen met de mooiste designs. Helaas beschikken niet alle keukens over grote ramen. Voor keukens waar geen of niet genoeg ramen aanwezig zijn om het daglicht binnen te laten stromen, zijn stijlvolle hanglampen de ideale oplossing. Ze voegen meerwaarde toe aan de uitstraling van uw keuken en kunnen tevens als echte blikvanger dienst doen. U creëert hiermee lichtpunten op specifiek gekozen plekken in uw keuken.

Indien u geen kookeiland of keukenkasten boven uw werkblad heeft, zijn wandlampen ideaal om extra sfeer te creëren in uw keuken. Heeft u wel keukenkasten hangen, dan raden wij u aan subtiele LED spots te plaatsen onder deze kasten. Deze zijn zowel functioneel als esthetisch waardoor u een moderne en strakke uitstraling creëert.

Subtiele keukenverlichting

Met de juiste sfeerverlichting begeleidt u elke beweging en elk fijn moment in uw keuken. Uw prachtige servies en kristallen glazen worden perfect belicht door subtiel geplaatste verlichting in uw vitrinekasten. De nieuwe SieMatic Pure SLX met geïntegreerde  keukenverlichting zorgt voor een subtiele, luxe, moderne en zeer stijlvolle uitstraling.

Door de kleurtemperatuur van uw verlichting aan te passen creëert u telkens een nieuwe sfeer. Koud licht is perfect voor het thuiswerken en het maken van huiswerk. Deze activiteiten vinden namelijk steeds vaker plaats in onze moderne woonkeukens. Het is daardoor zeer belangrijk om hier rekening mee te houden wanneer u uw verlichting uitkiest. Warm licht helpt u tot rust te komen, perfect voor het einde van de dag of een gezellig moment met vrienden in uw luxe keuken. Met behulp van de kleine afstandsbediening of speciale schakelaar past u het licht aan aan uw activiteiten en humeur. Sommige SieMatic verlichtingsoplossingen beschikken zelfs over RGB (gekleurd) licht. Hiermee heeft u nog meer invloed op de sfeer in uw keuken. De combinatie van techniek en esthetiek van deze verlichtingsoplossing heeft een uniek en luxe resultaat.

De LED keukenverlichting is uitgevoerd volgens de nieuwste techniek waardoor het licht beter wordt verspreid. In tegenstelling tot klassieke LED strips die om de paar centimeter een ledje hebben dat feller licht geeft. Dit draagt bij aan de luxe en verzorgde uitstraling van uw keuken. Deze lampen zijn ideaal voor de subtiele verlichting van bijvoorbeeld kleine keukenelementen.

Naast LED strips biedt SieMatic ook dunne spots van 7 cm in diameter aan. Zeer subtiel en ideaal voor kleine plekken waarop u wat meer licht nodig heeft. De grotere variant LED spot is een rechthoek van 17 x 11 cm die onder keukenkasten wordt geplaatst, zodat u altijd een goed verlicht keukenblad tot uw beschikking heeft.

Sfeerverlichting in de keuken: de nieuwste SieMatic oplossingen
 

SieMatic staat gelijk aan innovatie, design en stijlvolle producten. De drie stijlen van SieMatic: PURE, CLASSIC en URBAN, die u in onze showroom kunt ontdekken, zijn hier het prachtige bewijs van. Het nieuwe greeploze keukenconcept SieMatic Pure SLX herdefinieert de greeploosheid, maakt licht grijpbaar en geeft een elegante en stijlvolle look aan uw woonkeuken.

 

Wilt u nog meer weten over de laatste keukenverlichting trends, of heeft u een advies nodig voor uw toekomstige keuken? Maak nu vrijblijvend een afspraak voor een Grand Tour in onze Flagship Store!