De woonkeuken puur natuur, zoals SieMatic het heeft bedoeld

Zoals veel jonge gezinnen, zochten de bewoners van deze vrijstaande woning enkele jaren geleden een leefomgeving dichter bij de natuur, met meer ruimte voor hun kinderen. Na een grondige zoektocht vonden zij een woning op een royale kavel aan het einde van een rustige, doodlopende straat, gelegen aan bos en water. Deze ‘ietwat gedateerde woning’ bleek in vervlogen tijden ontworpen te zijn geweest door de opa van een van de bewoners. Een transformatie naar huidige maatstaven was daarom zeker de moeite waard! Het besluit om hun twee onder een kapwoning in te ruilen voor dit ideale object, liet dan ook niet lang op zich wachten.

De woonkeuken in het hart van het huis

“We zijn dol op lekker eten en koken zelf heel graag. Vervolgens vinden we het heerlijk om onze culinaire uitspattingen te delen met onze dierbaren. De woonkeuken is voor ons de belangrijkste ruimte van de woning, en lééft ook echt. Daarom heeft het een plaats gekregen in het hart van het huis.”

Bij deze SieMatic keuken, een variant uit de lifestyle Pure, is gekozen voor een royaal kookeiland waardoor een optimale werkruimte is gerealiseerd. De kookplaat met geïntegreerde afzuiging ligt als bijna onzichtbaar in het werkblad verzonken. In de nis van de ruimtehoge wandkast is de spoelunit geplaatst en tevens plek voor keukenapparatuur.

Bewoners: “Het geheel is licht, neutraal, simplistisch en vooral ruimtelijk. Dat laatste is mede mogelijk door het MultiMatic interieursysteem van SieMatic, waarbij de inhoud van alle kasten optimaal wordt benut en alle gereedschappen netjes uit het zicht blijven.”

De woonkeuken volledig gericht op de natuur

Als we voor deze reportage de keuken betreden, ervaren we zelf de ultieme ‘dip into nature’. Vanuit deze woonkeuken is er namelijk niet alleen een fenomenaal zicht op buiten en de natuurlijke omgeving, maar het wordt er ook helemaal door omringd. Omarmd. Buiten komt hier volledig naar binnen. En dat wordt ook nog eens versterkt door de ingebouwde kruidentuin aan het grote keukeneiland.

“De keuken hebben we bewust zó geplaatst, dat hij volledig is gericht op de natuur. Het roept bij ons een gevoel van ruimte en rust op. Op zakelijk gebied leiden we een druk leven en opereren we beiden in de hectiek van het stadsleven. Het is heel prettig om hier op deze plek die volledige ontspanning te voelen”, aldus de bewoners.

Van showroom naar showpiece

“Toen we dit model woonkeuken in de showroom van SieMatic aan het Vondelpark zagen, was onze keuze meteen gemaakt. Natuurlijk is het daarna nog een kwestie van verfijnen en alles naar eigen wens vertalen. Daar hebben we bij het hele aankoopproces zelf een groot aandeel in gehad.

Tijdens de installatie hebben de monteurs van SieMatic zo hun eigen manier van verfijning ‘uitgesproken’. Oftewel: het vakmanschap tijdens de interieurbouw ter plaatse, met vakmensen die letterlijk praten met hun handen. Zij hebben hier echt iets heel moois voor ons neergezet, waar we elke dag optimaal van genieten. Van showroom naar showpiece!”