SieMatic geeft uw lifestyle kleur!

Creëer je ultieme keuken kleuren palet met
SieMatic Individual Color System!

 

De belangrijkste boodschap die het internationale, toonaangevende kleureninstituut Pantone met zijn nieuwe kleuren ‘Ultimate Gray’ en ‘Illuminating’ beoogt over te brengen voor het jaar 2021, is het ultieme gevoel van eenheid. Een sentiment dat uiteraard voortvloeit uit het nogal tumultueuze 2020.

Als je deze boodschap vertaalt naar je keuken, vraag je je wellicht af: hoe krijg ik daadwerkelijk mijn ultieme eigen keuken kleuren palet en tegelijkertijd die eenheid?

Persoonlijk keuken kleuren palet

De kleuren die jou en jouw keuken goed passen, zijn per definitie een weerspiegeling van wie jij bent, en zullen je daarom ook positief beïnvloeden en inspireren.

Jouw persoonlijk keuken kleuren palet vindt zijn basis bij het denken in combinaties en contrasten. Omdat je natuurlijk nooit maar één kleur toepast. Het gaat er dus om dat je een aantal kleuren op elkaar moet afstemmen. En die afstemming begint logischerwijs bij de elementen in je keuken, die bepalend zijn. Zoals bijvoorbeeld een vloer, het werkblad of de fronten.

SieMatic’s Individual Color System

Voor het samenstellen van jouw persoonlijk keuken kleuren palet kun je, naast de nieuwste trend kleuren van Pantone, ook gebruik maken van de maar liefst 1.950 kleuren uit het SieMatic’s Individual Color System. En dat is helemaal geen gek idee, aangezien de keuken steeds vaker het centrum van het huis betreft. Het is de ruimte waar we de dag gemotiveerd beginnen, waar we ons installeren om aan het werk te gaan, waar we aangrijpende onderwerpen aansnijden en minder belangrijke gesprekken voeren, waar we onze culinaire hoogstandjes tentoonspreiden, waar we genieten van elkaars gezelschap en waar we de dag ontspannen eindigen.

Persoonlijke keukendromen

Met het SieMatic’s Individual Color System biedt SieMatic in staat om ieders persoonlijke keukendroom te verwezenlijken. Het biedt namelijk onbegrensde mogelijkheden ten aanzien van de vormgeving van zowel de meubelen zelf, alsmede van de toepassing van diverse materialen en een variëteit aan afwerkingen.

Zo kunnen zowel genereuze, uitbundige en kleurrijke concepten worden ontworpen als ook compacte, subtiele monochrome concepten. Voor elk ontwerp en elke woonstijl is er een breed scala aan veelzijdigheid, kleurrijkheid en diversiteit. Met als verbindende elementen altijd kwaliteit en tijdloze elegantie.

Spelen met keuken kleuren combinaties

Wanneer je de kleuren van de bepalende elementen in jouw interieur in kaart hebt gebracht, kun je jouw favoriete kleuren daarop loslaten, combinaties uitproberen en daar vervolgens mee spelen. Net zolang totdat je jouw ultieme, persoonlijke kleurenpalet hebt gevonden. Wees in dat proces vooral niet al te voorzichtig; met moodboards – zowel fysiek als digitaal - kun je eindeloos schuiven en suggesties weer ongedaan maken bovendien, dus laat je vooral verrassen door jouw eigen, wellicht onorthodoxe hersenspinsels.

Die eenheid komt uiteindelijk tot stand door bepaalde kleuren op verschillende plekken in je huis en in je buitenruimte(s) te herhalen.

Kleuren keukentrends 2021: Pantone ontmoet SieMatic

Helemaal interessant wordt het, wanneer je voor jouw persoonlijk kleuren palet de Pantone kleuren voor 2021 matcht met een selectie uit het SieMatic’s Individual Color System! Wat te denken van Ultimate Gray met fris wit, mat goud, marmer-geaderd zwart en een ‘sage green’? Of Illuminating met krijtwit, glanzend staal, ‘pebble gray’ en matzwart? Vervang geel door poeder-roze, parelmoer-lavendel of brutaal paars en glanzend staal door messing of brons. En pas deze kleuren in combinatie met dezelfde materialen dan vervolgens ook toe in bijvoorbeeld de hal van je woning, in de slaapkamer of in de sanitaire ruimtes. Je kunt er zelfs buiten op je terras of in je tuin verbinding mee maken aan de hand van passende kussens of plantenbakken.  

Op 25 en 29 april heeft SieMatic een inspirerende Online Lifestyle Event georganiseerd, waarin het thema ‘Bring color in your life" wordt uitgelicht.

Liever persoonlijk kennismaken met SieMatic’s Individual Color System of met de keukens van SieMatic? Klik dan op de button hieronder om een afspraak te maken.

Mascha Ekkel | Oprichter Associates Des Arts en LEEM WONEN

"Ik geloof dat mooie objecten een positieve invloed hebben op het welzijn van de mens. Met het multi-sided platform Associates Des Arts, waarin ook de Blogazine LEEM WONEN is geïntegreerd, dragen we bij aan een blijere wereld. Voor onze Associates voeren we gerichte online en offline diensten uit in het kader van bedrijfsontwikkeling en verbinding. Daarmee versterken we de individu, met behoud van de kracht van het collectief. 
Voor liefhebbers van SieMatic beschrijf ik de laatste nouveautés en ontwikkelingen binnen de interieur- en kunstbranche, waarbij ik de verbinding maak met de collecties van SieMatic."

Volgende maand publiceert Mascha weer een nieuwe blog bij SieMatic!