Wij gaan verhuizen!

Nieuwe SieMatic Inspiratie & Design centre opening januari 2024


SieMatic opent begin 2024 het nieuwe showroom-concept 'Het SieMatic- inspiratie & design centre' op de Willemparksweg 30 in Amsterdam. Hiermee draagt SieMatic Nederland tegelijkertijd het stokje over aan SieMatic-dealer Intermat die via deze weg zijn derde SieMatic-showroom in Nederland opent. 

Als wereldwijd merk hebben we altijd een open geest gehad voor culturen, mensen, stijlen, kleuren en zeitgeist. Dé bron van inspiratie voor het creëren van de nieuwe Mondial Lifestyle Keuken. Oogstrelende combinaties, gedurfde vormen en expressieve materialen. De symbiose van al het moois in de wereld, verpakt in pure kwaliteit. De Mondial is gepositioneerd boven de bestaande lifestyles Pure, Classic en Urban, en markeert een belangrijk moment voor SieMatic Amsterdam. Het is dan ook de aanleiding voor een nieuwe locatie.

NIEUWE LOCATIE: WILLEMSPARKWEG 30, AMSTERDAM

Rainier Zweep, directeur SieMatic Nederland, licht het toe: "De keukenmarkt werd jarenlang gedomineerd door prijsvechters. Woorden als "design" en "kwaliteit" verloren hun ware betekenis. Daar kun je op twee manieren op reageren: meedoen of er boven staan. De keuze voor deze nieuwe weg past ook goed in de wereldwijde distributiestrategie en de upgrading van het merk SieMatic, met de op het topsegment gerichte herpositionering."

SIEMATIC NEDERLAND GEEFT STOKJE OVER AAN INTERMAT

Met deze verhuizing geeft SieMatic Nederland bovendien het stokje over aan de SieMatic dealer Intermat met vestigingen in Mijdrecht en Alphen aan de Rijn, die hiermee zijn derde SieMatic showroom opent

NIEUW SHOWROOM CONCEPT: HET INSPIRATIE & DESIGN CENTRE

Het nieuwe showroomconcept het ‘SieMatic Inspiratie & Design Centre’ sluit daar dan ook perfect op aan. Net als de locatie aan de Willemsparkweg 30, opnieuw in een prachtig Amsterdams herenhuis. Modern en stijlvol gerenoveerd, vol verhalen en klasse. Als er een plek is waar alles gebeurt, is het de keuken. De verhalen van de dag, de momenten, de onderonsjes, de feestjes, allemaal ingrediënten om van een keuken de plek te maken die precies past bij wie je bent.

Dat is wat we met het Inspiratie & Design Centre voor ogen hebben. Zorgvuldig ingerichte ruimtes op basis van de vier lifestyles Pure, Classic, Urban en nu ook Mondial waarin de bezoekers de designs voelen en ervaren met alle zintuigen. Deze beleving sluit aan op de manier waarop onze clientèle wil wonen en leven, met meubels, verlichting, vloeren, wanden en decoratie. Je loopt rond alsof je al in je nieuwe keuken bent en alles wat je ziet is leverbaar.

GEEN KLANTEN MAAR GASTEN

"Bezoekers worden niet als klant maar als gast ontvangen" vertelt Jan Jaap van der Neut, directeur van Intermat. We willen dat mensen op hun gemak zijn, alsof ze thuis zijn. Op die manier voelen ze wat een totaal keukendesign met ze doet. Behalve Lifestyle presentaties is er ook een ‘Creative Area’. Samen ervaren we wat de impact is van materialen, vormen en kleuren. Dat geldt ook voor de apparatuur. Door ze in de ruimte te proberen en ervaren waarin ze worden gebruikt, krijgen onze gasten direct een gevoel bij wat past bij hun leven en hun passies. Het is een ruimte voor inspirerende gesprekken met goeie koffie of een mooie glas wijn. Opvallend: alles wat we kennen van de typische verkoopplekken in showrooms ontbreekt hier. Geen pc's, geen catalogi, geen stalen en geen orderblokken. Bijna thuis.

Dat we hier iets heel bijzonders realiseren, gonst al maanden in den lande en nu is iedereen uiteraard nieuwsgierig naar het resultaat.

De opening van de nieuwe SieMatic showroom aan de Willemsparkweg is gepland in januari 2024.